Scholieren ontdekken sport

Inleiding

GELDROP - Aan het einde van het schooljaar nog een dag lekker sporten. Leerlingen van het Strabrecht College konden vorige week kennismaken met achtien verschillende sporten. Van voetbal tot hockey en van boksen tot badminton. De jaarlijkse sportdag was dit jaar georganiseerd door de buurtsportcoaches van Leef Geldrop-Mierlo.

Aanbod

De jaarlijkse sportdag wordt normaal georganiseerd door BSM leerlingen van het Strabrecht College, maar dit jaar was het dus anders. Dit jaar hebben twee van de buurtsportcoaches van Leef Geldrop-Mierlo de organisatie op zich genomen. De sportcoaches hebben achtien sporten weten te regelen, waarvan er twaalf werden uitgevoerd door verenigingen. De overige sportactiviteiten werden uitgevoerd door alle buurtsportcoaches van Leef Geldrop-Mierlo.

Honderden sporters
De sportdag was voor alle leerlingen van het Strabrecht College, met uitzondering van de eindexamenkandidaten. Dit betekent dat er donderdag zo'n 825 scholieren tegelijkertijd aan het sporten waren op verschillende locaties in Geldrop-Mierlo. Wethouder Marc Jeucken opende het voetbaltoernooi. Zo'n 180 leerlingen deden mee aan het voetbaltoernooi op de velden van VV Geldrop en RKSV Braakhuizen. De overige leerlingen zijn verspreid over andere locaties. Voor de scholieren was er een ruime keuze aan sporten om uit te kiezen. Voetbal, zaalvoetbal, hockey, spinning, bootcamp, hit & run (water slagbal), basketbal, handbal, turnen, boksen, tennis, dansen, badminton en volleybal. 

Flink wat verenigingen uit Geldrop-Mierlo droegen bij aan de sportdag. Hockeyclub Mierlo stelde een veld ter beschikking, voetbalvereniging Mifano verzorgde een clinic voetbal. Clinics werden ook gegeven door Handbalclub Geldrop, DKJO, Boksclub mierlo, tennisvereniging De Mast, Badmintonvereniging Mierlo, Sportcentrum Harks, Basketbalclub Heeze en DéDé Dance. 

Voor alle leerlingen was het vooral een mooie sportdag waarbij ze kennis konden maken met een breed scala aan sporten. Op de velden van Braakhuizen spelen teams voetbal. De een fanatieker dan de ander, maar gaande de wedstrijden neemt het enthousiasme bij de meeste scholieren flink toe. Zeker als er dan ook nog kort voor tijd gescoord wordt. ''Kom op, we kunnen winnen'', klinkt het over de sportvelden.

Gepubliceerd: Donderdag 11 juli 2019
Geschreven door Martin de Bruijne in de Middenstandsbelangen