Buitenspeeldag 12 juni

Logo buitenspeeldag

De Buitenspeeldag vindt dit keer plaats op woensdag 12 juni 2024. Sinds 1994 wordt er in Nederland elk jaar een Nationale Buitenspeeldag gehouden (tweede woensdag in juni). Op die dag worden overal in ons land straten afgesloten voor verkeer, zodat kinderen er zonder gevaar naar hartenlust kunnen spelen.

Er zijn vele plekken in de gemeente Geldrop-Mierlo waar de buitenspeeldag plaats vindt. Het is dit jaar namelijk niet op één, niet op twee, maar op vier plaatsen. 

Buitenspeeldag Braakhuizen-Noord / Skandia

Bij VV Geldrop zullen er verschillende Oud Hollandse Spelen worden gedaan! Spijker slaan, Peperkoek happen, Sjoelen, Sponzen gooien, Kruiwagen race en Zaklopen. Deze spellen kun je doen van 14:30 tot 15:30 uur op de sportvelden van VV Geldrop onder begeleiding van de buurtsportcoaches. Je kunt je aanmelden via deze link.

Buitenspeeldag Coevering 

Jeugdactiviteiten De Coevering regelt dit keer voor het tweede jaar op rij de buitenspeeldag in de Coevering. Vorig jaar waren er heel veel leuke activiteiten te doen, waaronder stoepkrijten, domino, behendigheidspellen en nog veel meer. Ook de brandweer kwam een bezoekje brengen om iedereen af te koelen en hun vette wagen te laten zien. Wat er dit jaar allemaal te doen? Wij zouden zeggen, kom dat vooral ontdekken. 

De activiteiten vinden plaats op de parkeerplaats bij Kindcentrum de Rots en je bent welkom van 14:00 tot 16:00 uur

Buitenspeeldag Mierlo

De kinderburgemeester Annalot en Wethouder Mathil Sanders openen de buitenspeeldag in Mierlo om 13:30 uur bij Santheuvel West (sportpark). Iedereen is uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Tussen 08:30-16:00 uur is de rotonde bij Santheuvel West tot aan de Loo afgesloten. 'S ochtends gaan alle kinderen van Puur Sang heerlijk buitenspelen en 's middag is deze ruimte vrij te gebruiken voor iedereen die veilig wil buitenspelen! 

Buitenspeeldag Sint Jozef School 

De kinderburgemeester Annalot en Wethouder Mathil Sanders openen de buitenspeeldag in Geldrop om 13:00 uur bij aan de Diepe vaart. De straat en ruimtes tussen de twee locaties van de Sint Jozef School in Geldrop worden afgezet, zodat ook hier veilig gespeeld kan worden. Ook zijn de kinderen welkom om van het schoolplein gebruik te maken. Dit kan tussen 13:00 en 16:00 uur

Video