Aandragen nominaties 2021

Uitreiking sportgala 2020

Inleiding

Afgelopen jaar vond sinds lange tijd weer het sportgala in de gemeente Geldrop-Mierlo plaats. Vanwege het Corona virus vond het sportgala in een andere vorm plaats dan gepland. Aangezien het virus Nederland nog steeds in haar ban heeft, hebben we besloten om ook in 2021 het sportgala digitaal te organiseren. Dit sportgala zal dus eenzelfde vorm krijgen als afgelopen jaar.

Je nomineert een 1) talent, 2) unieke sporter, 3) sporter/sportteam, 4) coach voor het jaar 2020 of een persoon voor 5) de sportwaarderingsprijs. De sportwaarderingsprijs is niet aan een jaartal gebonden. Tijdens het sportgala op 15 april 2021 zullen de winnaars per categorie in het zonnetje worden gezet.

De categorieën

Als organisatie hebben wij dit jaar gekozen om ons te focussen op de volgende 5 categorieën: 

  • Talent t/m 18 jaar van het jaar 2020
  • Unieke sporter van het jaar 2020
  • Sporter/sportteam van het jaar 2020
  • Coach van het jaar 2020
  • Sportwaarderingsprijs (niet aan een jaartal gebonden)

Aandragen genomineerden

Vanaf nu kun je één of meerdere personen aandragen ter nominatie in de verschillende categorieën. De onafhankelijke jury zal begin januari een top 3 per categorie selecteren. Deze wordt via de social media kanalen van Leef! en de gemeente Geldrop-Mierlo bekend gemaakt.

! Onderaan deze pagina vind je het inschrijfformulier. Zorg dat je in de 1e regel 'activiteitenblok' de juiste categorie selecteert, voordat je de overige informatie invult. 

Voorwaarden en uitleg categorieën

 

  • Talent t/m 18 jaar van het jaar 2020

Een talent is een kind/jongere onder de 19 jaar, waarvan verwacht wordt dat hij/zij een bijzondere prestatie in de toekomst gaat behalen of het ver gaat schoppen in de sport die hij/zij geoefend. Deze persoon hoeft dus nog geen bijzondere prestatie behaald te hebben! Denk hierbij aan 1) een voetballer die met kop en schouder boven teamgenoten uitsteekt of 2) een judotalent dat met oudere kinderen dan zijn eigen leeftijdsgenoten traint.

Voorwaarde: Het talent moet geboren, getogen en/of inwonend zijn in de gemeente Geldrop-Mierlo.

  • Unieke sporter van het jaar 2020

Een unieke sporter kan iedereen van alle leeftijden zijn. Deze persoon heeft een beperking/blessure of ander lichamelijk letsel. Je kunt hierbij denken aan 1) een persoon die tijdens een ongeluk verlamd is geraakt en nu vanuit een rolstoel de badminton sport beoefend of 2) een persoon die geboren is met het syndroom van down en na een jarenlange zoektocht een super leuke en geschikte sport voor zichzelf heeft gevonden.

Voorwaarde: De persoon, ploeg/team moet geboren, getogen en/of inwonend in de gemeente Geldrop-Mierlo zijn.

  • Sporter/Sportteam van het jaar 2020

Dit kan zowel een individuele sporter als een sportteam zijn dat een prestatie heeft behaald of iets super leuks voor de club heeft betekent. Je kunt hierbij denken aan 1) een sporter die het NK heeft behaald en wel/geen podiumplek. Een sportteam die promotie hebben behaald naar 1e divisie/klasse, ondanks dat ze daar geen top 3 plek hebben weten te behalen. Maar de afgelopen jaren wel van de 4e klasse naar de 1e zijn gegaan.

Voorwaarde: De sporter/sportteam moet geboren, getogen en/of inwonend in de gemeente Geldrop-Mierlo zijn.

  • Coach van het jaar 2020

Een coach spreekt voor zich. Je kunt hierbij denken aan 1) een coach die drie verschillende teams in het weekend coacht of 2) een coach die ervoor gezorgt heeft dat het team/de sporter een bepaalde status heeft behaald binnen de sport of 3) een coach die al 30 jaar actief is binnen de vereniging en zich nog steeds 110% inzet.

Voorwaarde: De coach moet een team/ploeg of speler coachen die gebogen, getogen of inwonend is in de gemeente Geldrop-Mierlo.

  • Sportwaarderingsprijs

Dit is meestal een gouden vrijwilliger binnen de vereniging. 1) Iemand die ontzettend veel betekent en zonder hem/haar geen vereniging. Ook kan dit 2) iemand zijn die ondertussen alle functies binnen de vereniging heeft gedaan, maar het kan ook bijvoorbeeld 3) de terreinknecht zijn die er iedere week weer voor zorgt dat de accommodatie er spik en span bij ligt. 

Voorwaarde: De persoon moet een aantoonbare bijdrage geleverd hebben aan het sport-/verenigingsleven in de gemeente Geldrop-Mierlo en bij voorkeur ook verbonden zijn aan een vereniging op het moment van de uitverkiezing.

Coach van het jaar

Datum Tijd
12 jan 09:10 tot 09:20 uur

Sporter/Sportteam van het jaar

Datum Tijd
12 jan 09:10 tot 09:20 uur

Sportwaarderingsprijs

Datum Tijd
12 jan 09:10 tot 09:20 uur

Talent t/m 18 jaar van het jaar

Datum Tijd
12 jan 09:10 tot 09:20 uur

Unieke sporter van het jaar

Datum Tijd
12 jan 09:10 tot 09:20 uur

Contact

Leef! Geldrop-Mierlo
Martine Sanders, Nijs van Bommel
E-mail: info@leefgeldrop-mierlo.nl
Facebook: www.facebook.com/leefgeldropmierlo
Twitter: twitter.com/Leef_GeldropM
Instagram: instagram.com/leefgeldropmierlo